dinsdag 23 september 2014

Review boek: De Stille Zonde van Lieneke Dijkzeul

Boek: De Stille Zonde
Schrijfster: Lieneke Dijkzeul
Uitgegeven: 2006
Pagina's: 250
Genre: Thriller, Detective
Prijzen: Winnaar Diamanten Kogel 2007


Synopsis verhaal (staat achterop het boek):

Tijdens een schoolreünie wordt op de herentoiletten het lijk gevonden van Eric Janson, een 58 - jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Paul Vegter heeft weinig aanknopingspunten. Een van de verdachten is David Bomer, die onlangs zijn zwangere vriendin heeft verlaten. Het is raadselachtig waarom hij na de dramatische avond uitgerekend een relatie begint met Eva Stotijn, een alleenstaande moeder en net als David oud - leerling van de school. Eva's leven lijkt met de komst van David eindelijk een gunstige wending te nemen. Maar spoedig blijkt dat hij met Eva speelt en haar gaandeweg in een wurggreep krijgt...

Titelverklaring:

De titel van het boek is: De Stille Zonde. Dit boek heet zo omdat een van de personages een geheim met zich meedraagt. Dat geheim is de moord op de docent Eric Janson. De persoon die hem om het leven heeft gebracht, weet dat alles goed te verbergen.

Belangrijkste personages:

Paul Vegter - Detective
David Bomer - Oud - leerling
Eva Stotijn - Oud - leerlinge

Mening:

Ik vind het een erg spannend boek, omdat de oplossingen tot het einde worden bewaart. Je kunt het verhaal gemakkelijk doorlezen, ondanks dat er een paar moeilijke woorden in staan. Toen ik erachter kwam wie de moordenaar was, was ik erg verrast. Ik had nooit gedacht dat dat personage het was. Maar als je heel goed naar de synopsis kijkt en heel goed leest, zou je zonder de ontrafeling erachter komen wie de moordenaar is. En op het laatst wordt er zelfs nog een moord gepleegd...                                                                                 Dit boek is zeker een aanrader!



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Het bericht wordt zo snel mogelijk bekeken!