zaterdag 23 augustus 2014

8x Leertips die echt werken!

Omdat voor velen de school alweer is begonnen, leek het me erg handig om jullie een paar leertips te geven!


1. Gebruik Teach2000 als je woordjes (en zinnen) moet leren voor bijvoorbeeld Duits, Engels en/of Frans. Je kunt het programma gratis via het internet downloaden. Je voert de woordjes in het Nederlands en de gewenste taal in en dan kun je jezelf op verschillende manieren laten overhoren. Ik heb Teach2000 ook, en voor mij werkt het perfect! Ik onthoud de woordjes snel. Als je een toets hebt over de woordjes kun je makkelijk een 10 halen!


2. Begin een paar dagen (of weken) van te voren te leren. Zo kun je de leerstof beter in je opnemen. Als je een dag van tevoren begint met leren, ben je de volgende dag eigenlijk alles wel weer vergeten, en dat zou zonde zijn!


3. Vertel je vrienden, je ouders of andere mensen de stof die je hebt geleerd. Zo weet je meteen wat je al heel goed weet en hoef je dat niet meer te leren.


4. Kijk eens op http://www.lereniseenmakkie.nl/. Daar vind je van alles over hoe je moet leren, hoe je brein werkt en nog veel meer. Het is een hele handige site.


5. Tussen het leren door moet je echt pauzes nemen. Je concentratie verminderd naarmate je bezig bent. Dus een halfuurtje leren en tien minuten pauze. Zo ga je dan verder.


6. Leg alles wat je aandacht trekt weg, ergens diep in de kast en concentreer je daarna op je leerstof. Beloof jezelf dat als je een halfuurtje hebt geleerd dat je daarna je spullen uit je kast mag pakken en daar tien minuten je aandacht op mag focussen. Daarna leg je het weer weg en ga je weer verder met leren.


7. Voor een lange stof kun je je leerwerk het beste plannen. Op maandag doe je bijvoorbeeld hoofdstuk 1 en dinsdag een ander deel. Zo hoef je niet alles in een keer te leren, en dat wil ook niet.


8. Of je doet zoals Fokke & Sukke het doen; je bedenkt je eigen manier om te leren!


Succes en zet hem op!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Het bericht wordt zo snel mogelijk bekeken!