zondag 4 januari 2015

Dag comfortzone, hallo uitdaging

Uit je comfortzone stappen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Sommigen doen het met gemak en anderen moeten heel veel moeite doen om uit die welbekende comfortzone te stappen. Het kan eng zijn, maar het is de moeite waard. Want waar de comfortzone eindigt, daar begint het leven pas echt!


Het is fijn om je eigen vertrouwde omgeving te hebben en daar ook te blijven. Maar als je daar af en toe niet uitstapt, dan is je leven voorspelbaar en kan op den duur gaan vervelen. Het is een sleur geworden waar je moeilijk weer uitkomt. Het is dus goed om eens uit je joggingbroek te komen en van het leven te genieten!


Als je het eng vindt om meteen groot te beginnen, dan kun je ook klein beginnen. Stapje voor stapje breid je je comfortzone uit.


1. Zoek een nieuwe sport of hobby. Dansen? Voetbal? Tennis? Het kan allemaal.  


2. Doe je telefoon eens voor een dag uit. Wees gerust, zoveel zal je echt niet missen en je zult zien, je hebt zeeën van tijd voor andere (nuttige) dingen.


3. Maak contact met onbekende mensen. Een simpele ''Hallo'' kan het begin van een nieuwe vriendschap betekenen. En wees niet bang om op iemand af te stappen, vaak vinden mensen een gesprek erg leuk en zo niet, dan is een simpele ''doei'' ook genoeg ;).


4. Maak eens een compliment naar iemand anders toe. In het begin kan het raar zijn omdat je het waarschijnlijk nauwelijks doet, maar het zal gewaardeerd worden.


5. Zoek een (nieuwe) baan. Je leert andere mensen kennen en je doet ook nog eens ervaring op.


6. Film jezelf op straat en probeer je niks van andere mensen aan te trekken. Praat lekker tegen de camera en vergeet de mensen om je heen.


7. Doe vrijwilligerswerk. Je maakt je nuttig en je gaat je goed voelen omdat je iets voor anderen kunt betekenen.


8. Dit is misschien wel de moeilijkste; denk niet na over wat er kan gebeuren. Je kunt het toch niet voorspellen. Het gaat altijd anders dan je had gedacht.


9. Begin aan yoga om je hoofd leeg te krijgen (om de tip hierboven uit te kunnen voeren). Je lichaam en geest komen in balans. Ik zeg; probeer het uit. Je kunt er thuis mee beginnen of je sluit je aan bij een yogagroep.


10. Overwin een grote angst die je hebt. Ben je bang voor paarden? Probeer ze voorzichtig te aaien met iemand erbij die niet bang is voor paarden. En wie weet rijd jij straks op een paard :).


11. Benut je talent. Niets is zo zonde om je talent niet te gebruiken. Je hebt het niet voor niets gekregen.


12. Durf je echt geen grote stap buiten je comfortzone te zetten? Neem iemand mee die daar nauwelijks bang voor is. Degene trekt je mee en zo ga jij veel makkelijker die comfortzone uit.


13. Maak een bucketlist (morgen komt een bucketlist op mij blog online voor jullie) en voer alles uit wat je opgeschreven hebt.


14. Vind je succes belangrijker dan je angst(en).


15. Wees niet bang om fouten te maken. Iedereen maakt fouten en dat is ook helemaal niet erg. Probeer ervan te leren en zie jezelf groeien.


16. Al een tijdje een oogje op die ene leuke vent? Knoop een gesprek met hem aan en ga met hem op date. Wie weet gaat er wel iets bloeien ;).


17. Knip je lange haren kort en doneer het aan het goede doel.


18. En denk eens aan al die mooie herinneringen die je zult hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Het bericht wordt zo snel mogelijk bekeken!